ماش (Vigna radiata) در چین ، یک غذای بسیار محبوب به ویژه در ماه های تابستان است. آنها در هند ، چین و آسیای جنوب شرقی کشت می شوند. هند بزرگترین تولید کننده ماش با بیش از ۵۰ درصد از تولید جهان است اما تقریبا کل تولید خود را مصرف می کند.
یک داروساز و پزشک بسیار مشهور باستانی چینی ، لی شی ژن (۱۵۱۸-۱۵۹۳) در کتاب خود با عنوان Compendium of Materia Medica بیان کرد که ” ماش نه تنها به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی توصیه می شود بلکه به عنوان دارو نیز شناخته میشود. ”
ماش ها منبع عالی ویتامین ها از جمله – ویتامین A ، ویتامین های گروه B (تیامین ، نیاسین ، ریبوفلاوین ، فولات ، ویتامین B6 ، اسید پانتوتنیک) ، ویتامین C ، ویتامین E ، ویتامین K ، مواد معدنی – پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، آهن فسفر ، مس ، روی و منگنز هستند.
مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ در مجله سم شناسی انسانی و تجربی منتشر شد ، نشان داد که این لوبیا در مهار اکسیداسیون کلسترول LDL بسیار مؤثر است.
آنها توانایی تنظیم سطح LDL را دارند زیرا آنتی اکسیدان های آنها به عنوان مهارکننده های رادیکال آزاد عمل می کنند و باعث کاهش التهاب و برطرف کردن آسیب به رگ های خونی می شوند.
این لوبیا حاوی ایزوویتکسین فلاونوئیدها و vitexin است که دارای عملکردهای مهار رادیکالهای آزاد است. آنها به کاهش استرس اکسیداتیو ، عامل ایجاد کننده سرطان کمک می کنند.
ماش از طریق مکانیسم های مختلف، رشد کبد انسان و سلولهای سرطان دهانه رحم را سرکوب می کند و باعث متوقف کردن چرخه سلولی سرطان و مرگ برنامه ریزی شده سلول میشود.
ماش مقادیر قابل توجهی پروتئین دارد ، تقریباً ۳٫۱۶ گرم پروتئین در هر فنجان ماش موجود است. دریافت پروتئین از غذاهای گیاهی به این مع
ادامه مطلب لینک زیر:
ماش: خواص و مضرات، طبع و نحوه مصرف آن (طبق جدیدترین تحقیقات)
، , ,ماش ,ویتامین ,های ,پروتئین ,، ویتامین ,به عنوان , ماش ,می کند ,این لوبیا
درباره این سایت